KALI / UGLJAN

Omega 3


RIBARSKA ZADRUGA / 2008.god

Primarna djelatnost RZ „Omega 3“
je ulov male plave ribe (srdela i inćuna).

Proizvodi

Primarna djelatnost RZ „Omega 3“ je ulov male plave ribe (srdela i inćuna).

IQF smrznuta srdela cijela pakiranje kartonska kutija 15 kg
IQF smrznuta srdela bez glave pakiranje kartonska kutija 10 kg
IQF smrznuti fileti srdele pakiranje kartonska kutija 10 kg
IQF smrznuti inćun pakiranje kartonska kutija 10 kg
IQF smrznuta lokarda pakiranje kartonska kutija 15 kg
IQF smrznuta šarun pakiranje kartonska kutija 15 kg
Svježa srdela pakiranje EPS stiropor 6 kg
Svježi inćun pakiranje EPS stiropor 6 kg

O nama


Ribarska zadruga „Omega 3“ – osnovana je 2008.god. u mjestu Kali na otoku Ugljanu. Kali je mjesto najpoznatijih ribara na Jadranu koji su svoja ribarska i pomorska umjeća dokazali i na svjetskim morima.


OPŠIRNIJE

Članovi


Primarna djelatnost RZ „Omega 3“ je ulov male plave ribe (srdela i inćuna). Ulov ribara članova RZ „Omega 3“ ima značajan udio u cjelokupnom hrvatskom ribolovu, a posebno u ribolovu s plivaricom srdelarom, gdje sudjeluju s preko 20% u ukupnom nacionalnom ulovu male plave ribe. Okuplja 16 zadrugara, te posjeduje flotu od 21 broda (21 plivarice).


OPŠIRNIJE

Proizvodnja


Sredinom 2012. u industrijskoj zoni Šopot otvoren je pogon opremljen najnovijom tehnologijom IQF sustavom za smrzavanje ribe (individually quick-frozen / metoda pojedinačnog smrzavanja) kapaciteta 5 tona na sat. Ovim načinom proizvod se smrzava pojedinačno, gdje postiže temperaturu od - 18 stupnjeva uz kost.


OPŠIRNIJE

Certifikacija poslovnih procesa:

  • ISO certifikat 9001:2008 (Sustav upravljanja kvalitetom) - najraširenija međunarodna norma koja postavlja zahtjeve za uspostavu i održavanje sustava upravljanja kvalitetom

  • ISO certifikat 22000:2005 (Sustavi upravljanja sigurnošću hrane) - postavlja zahtjeve za uspostavu i održavanje cjelovitog i učinkovitog sustava upravljanja sigurnošću hrane.

  • HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points – Analiza opasnosti i kritične kontrolne točke) - predstavlja integrirani sustav kontrole sigurnosti hrane u svim fazama procesa njene proizvodnje i distribucije. Zasniva se na preventivnom pristupu, što doprinosi smanjenju rizika po zdravlje stanovništva.